HTML

Röviden...

Indiában töltök 1 hónapot... hogy miért és hogyan azt itt olvashatjátok

Timus blogja

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mennyi az idő?

Calcutta

Budapest

Friss topikok

2008.01.22. 21:42 ntimus

Az első igazi hétköznap (jan.22.)

Mivel tegnap hajnalban elég sokáig szaroztunk a nettel, konkrétan hajnali 3-ig, ezért a mai ébredés is inkább hasonlított egy riadóhoz, mert szokásomhoz híven a 8kor csörgő telefont kinyomtam, hogy „van még idő 9-ig” (9-ig van reggeli), uh fél9kor már tényleg muszáj volt kipattanni, és minden szöszölés nélkül lemenni reggelizni.

 
A hétköznapok a követekzőekben eléggé hasonlóan fognak telni, uh később azokba nem is fogok ennyire részletesen belemenni, hogy azért ne unjatok bele.

(bár remélem a reggelek, nem lesznek ennyire rohanósak, de ehhez az kell, hogy ne hajnalig legyünk fent, ami asszem már eleve bukó mára,mert már most hajnali negyed 2 van…)

Szóval visszatérve a reggelhez, kajcsi után rendrakás következett, mert elvileg jöttek volna a takarítók, (akik persze nem is jöttek) aztán lementünk a hall-ba tanulni Rékával. Egy kis fogalmazás az utazásról, egy kis matek- bár azt nehezen vette be a gyomra- megspékelve szorzótábla tanulással. Még jó lett volna, ha olvas is egy kicsit, de annyira húzta már a száját a tanulásra, hogy inkább abbahagytuk, és kimentünk frizbizni, tollasozni.

Mielőtt elkezdtünk volna játszani tettem egy fényképezős kört, aminek az eredményét láthatjátok is. (oldalt katt a picasa-ra)

Az idő ma sokkal melegebb volt, mint tegnap, uh amíg kint voltunk rendesen kimelegedtünk, talán kicsit lett is valami színem. 

Aztán Melinda megmutatta a közeli piacot. Vittünk egy kis költőpénzt, úgy hogy vettünk is kendőket, meg karkötőket.
Nagyon olcsóak itt tényleg a dolgok, és annyira szép anyagokat árulnak!!! Bár itt vagy szárinal vagy salvador kamasnak (kétrészes nadrágos tunikás együttes) használják, de nekem annyira tetszenek azok a hímzések, díszítések, amiket ők használnak a kelméket, hogy otthon akár estélyit is csináltatnék belőle. De ezt majd meglátjuk, mert nem akarom most elkölteni már az elején az összes pénzem.
Szóval a piac tök jó hely, bár kívülről nem sok minde látszik belőle,mert az utca fronton csak néhány bolt van, viszont ha bemegyünk a kis átjárókon akkor beljebb még rengeteg újabb is van. Nekem elsőre olyannak tűnik mint egy labirintus,mert minden olyan egy forma: mindenfelé kendős, ruhás, méterárús, stb.
Ha rámentek oldalt a képekre, akkor Melinda képei között többnyire piaci életképeket fogtok látni, úgyhogy ti is el tudjátok képzelni. Egy kis ízelítőnek ide is beszúrtam egy képet.
Aztán este elmentünk itt a házak körül futni (persze a vendégház körül a campus területén belül értem). Csak az akár, hogy itt is viszonylag hamar sötétedik, és este meg a vak sötétben (volt vmi világítás, de nem mindehol) nem olyan jó futni. Főleg úgy, hogy még életemben nem voltam itt, ezen a terepen, és azt sem tudom merre visz az út. Melindának már persze természetes volt, de neki már szinte olyan, mintha hazajönne ide.

A héten van itt az egyetemen egy konferencia, úgyhogy külön szobát majd csak akkor tudnak adni, ha vége a konferenciának, mert addig dugig van itt minden szobájuk a vendégházban. De addig el leszek itt a kanapén is a szobában.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ntimus.blog.hu/api/trackback/id/tr18307861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása