HTML

Röviden...

Indiában töltök 1 hónapot... hogy miért és hogyan azt itt olvashatjátok

Timus blogja

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mennyi az idő?

Calcutta

Budapest

Friss topikok

2008.01.25. 08:35 ntimus

A mai nap meglepetése (jan. 25)

    Arra ébredtünk, hogy zuhog az eső! Pedig nincs is esős évszak!
Mondjuk Melinda már 2 napja azt hitte esténként, hogy odakint esik, de csak valami zugás lehetett akkor, most viszont tényleg frankó szakadó eső.
Na mindegy, végülis mi sem vagyunk itt cukorból, csak mindnégyen arra számítottunk jobban, hogy itt majd hőség lesz.
    Hát az még annyira nem volt, inkább egy otthoni tavaszhoz tudnám hasonlítani, de Chennai-ban már biztosan a hőségben sem lesz hiány, mert az már közelebb lesz az Egyenlítőhöz.
  
    Annyi viszont jó volt az esőben, hogy legalább elűzte egy kicsit azt a sok varjat, ami mindenfelé van. Kb. olyanok itt a varjak, mint otthon a galambok. Sok van belőlük, egyfolytában a kárognak (galamboknál búgnak), és néha a frászt hozzák rám, ha a fejem felett repdesnek. Pfúúúj, úúúútálom őket!
    Egy kis mókus, amiről a fényképet is készítettem, pedig a mi erkélyünkre húzódott be az eső elől. Olyan kis édes! Természetesen, amint meglátott minket el is szelelt, de aztán még vissza-visszanézett hozzánk.

    És ha már az elején szóba jött, akkor ismerkedjetek meg az indiai hangokkal is.
A varjak károgása mellett a másik állandó hang a dudálás. És minden jármű! Autó, busz, bicikli, riksa, motor, minden, ami mozog. Ez a közlekedési kultúra része. És szükséges is, mert sávok nincsenek, a szabályokkal nem sokat foglalkoznak, és valahogy a többi közlekedő tudtára kell adni, hogy vigyázz jövök, és menj az útból.
Efféle élmény egyből megérkezéskor, hogy aki a reptérről elhozott minket a szállásunkra minden szívbaj nélkül ment át a szemközti sávba, hogy behajthasson egy egy irányú felhajtóra az autóúton, ami ezáltal nekünk lehajtóvá vált - értitek a forgalommal szembe!, de nyugi nem járt arra hajnalban senki-, hogy lerövidítse az útat. Úgyhogy emellett eltörpül, hogy minden percben dudálnak, mert akkor legalább lehet tudni, hogy ott vannak az úton. És állítólag annak ellenére, hogy így vezetnek nincs is sok baleset.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ntimus.blog.hu/api/trackback/id/tr76310871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyu 2008.01.25. 09:31:05

Szia Timi!

Ügyes vagy tetszik a blog-od.Ma sikerült korábban ébrednetek?
A képek is jól sikerültek.Apu amit írt email-be,próbáld megfogadni,csak jó tanács képpen írta.
Puszi:Anyu

Bogi 2008.01.25. 10:02:01

Hellóóóóka!

Végre eljutottam ide, az oldaladra is. Tök jó ötlet volt, és az is tök jó, hogy ilyen szorgalmasan és részletesen irogatsz és fényképezel :)
Viszont nem írtál még a kajákról. Miket esztek? Jól készítik a marhapörköltöt? És mi a helyzet az elefántokkal?

Icu 2008.01.25. 20:59:47

Szia Timi!

Nekünk is nagyon tetszik az oldalad./Már a blogodra gondoltam/Az egész család figyelemmel kisérli a leírásodat.Nagyon ügyes vagy!Vigyázz magadra no és a lányokra is.

Puszi Neked

Kovácsék
süti beállítások módosítása